ERASMUS+ Alumni

Година на престој

Серхан Мифтароски

Прво сакам да напоменам дека програмата на Еразмус нуди голема можност со кој можеш да стекнеш големо искуство во текот на животот...

Повеќе


Диме Атанасоски

Моето Еразмус + доживување беше во прекрасната Италија...

Повеќе

Драгана Златанова

Моето животно патување, кое започна на бродот Универзитет ’Гоце Делчев’, пристигна на пристаништето во Осиек, Република Хрватска...

Повеќе

Борис Роглев

На Медицинскиот Универзитет во Софија поминав еден семестар Еразмус + пракса на која долго ќе се сеќавам...

Повеќе

Ана Глигорова

Сакам патувања и запознавање на други земји и луѓе...

Повеќе

Петар Пеливаноски

Студент сум на Факултет за медицински науки при Универзитетот „Гоце Делчев” во Штип и да бидам искрен сеуште не знам како се вклучив во ова неверојатно искуство...

Повеќе

Огнен Цветаноски

Желба исполнета со надеж, надеж преточена во стварност, возможност остварена затоа што лично ги збогатив моите мулти знаења...

Повеќе

Нина Димевска

МоетоЕразмус + искуство во период од еден семестар го стекнав на медицинскиот факултетна Универзитетотво Пловдив,Р.Бугарија...

Повеќе

Мартина Димитровска

Програмата Еразмус + е искуство што би го препорачала на секој студент...

Повеќе

Давид Јованоски

Од секогаш сакав да патувам, да научам и искусам различни култури, јазици, да запознаам луѓе од различни земји...

Повеќе

Тодорка Јордановска

Моето Еразмус искуство го стекнав во Брно, Чешка, на Медицинскиот факултет при Универзитетот Масарик...

Повеќе

Моника Спасова

После едно неверојатно Еразмус искуство си велиш нема шанси да биде исто пак...

Повеќе

Марија Ртоска

Удобно ни е во она што сме научени да престојуваме, но тоа нема да не направи похрабри и поснаодливи...

Повеќе

Христијан Тасевски

За Еразмус+ програмата имав слушнато уште пред да се запишам на факултет...

Повеќе

Никола Крстев

Еразмус размената е едно од најубавите искуства кои може да се доживеат...

Повеќе

Симона Гаштарова

Да, буквално еден огромен ролеркостер од емоции и доживувања, така би можела да го опишам Еразмус + искуството...

Повеќе

Бојана Димитрова

Го даваш првиот чекор кон канцеларијата на Еразмус и тоа е тоа...

Повеќе

Александар Неделковски

Мојата Ерасмус + приказна се одвиваше во сончевиот Есторил во ESHTE во Португалија...

Повеќе

Петар Стефанович

Би рекол дека ова беше моето најдолго лето до сега...

Повеќе

Александар Ананијев

Првите три месеци од единаесетти семестар, пореку Еразмус + програмата ги поминав во Ријека, Хрватска....

Повеќе

Васил Костадиновски

Еразмус + беше и сѐ уште е важен за мене, бидејќи имав желба, откако се запишав на Факултетот....

Повеќе

Каролина Ристовска

Моето 5 месечно Еразмус плус искуство го стекнав на универзитетот “Sveučilište jurja dobrile” во Пула – Хрватска...

Повеќе

Стојанчо Стојанов

Алба Јулија. Мало градче во пределот на Трансилванија, место каде пред точно 100 години Романија...

Повеќе

Стојан Атанасовски

Како студент на факултетот за Туризам и Бизнис Логистика при Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип...

Повеќе

Диана Кереметчиска

Студирајќи геологија четири години во родниот град имав чувство дека пропуштам огромна можност...

Повеќе

Драгица Митрева

Како студент на факултетот за медицински науки при универзитетот Гоце Делчев во Штип имав можност да аплицирам за Еразмус +...

Повеќе

Јилдирај Тугај Тугтекин

Студент сум на Дентална Медицина при универзитетот „Гоце Делчев” во Штип ...

Повеќе

Ангела Алексовска

Како студент во шеста година, на општа медицина, можам слободно да кажам дека успеав да ја зграпчам последната шанса...

Повеќе

Елена Ѓурчиноска

Kaко дипломиран физиотерапевт ,при Универзитето „Гоце Делчев“-Штип , имав можност да бидам дел од Еразмус+ ...

Повеќе

Андреј Петрушевски

Како студент на Стоматолошки факултет при Универзитетот ,,Гоце Делчев“ во Штип, имав можност по втор пат да бидам дел...

Повеќе

Марија Кондева

Мојот втор Еразмус + престој го искористив за да поминам прекрасни 6 незаборавни месеци во Ферара...

Повеќе

Борис Роглев

Универзитетот во Ферара беше мој дом изминатиот зимски семестар. Славеше 628 години постоење...

Повеќе

Натали Делипетрова

Моето Еразмус+ искуство го стекнав во Сплит, Хрватска, каде што имав можност да го надоградам моето практично знаење...

Повеќе

Емилијан Јусуфовски

Како студент на Факултетот за медицински науки на смер општа медицина при Универзитетот „Гоце Делчев” во Штип...

Повеќе

Панделина Стојкова

Јас сум Панделина Стојкова студент на општа медицина, шеста година на универзитетот „Гоце Делчев“ - Штип ...

Повеќе

Ана Цонева

Нема зборови со кои ќе го опишам ова Еразмус + искуство...

Повеќе

Васко Бургов

Како студент на Факултетот за образовни науки, смер историја, на Универизитетот “Гоце Делчев”- Штип ја имав можноста ...

Повеќе

Kristijan Jordanov

You have arrived at Stazione Termini, you see all these different people each in motion towards different destinations...

Повеќе

Анкица Штерјова

Слушајќи позитивни искуства од други студенти кои веќе биле и искусиле како е да си дел од Еразмус + програмата...

Повеќе

Adrijan Mirchevski

My Erasmus+ period was in Italy, Rome at the University of Roma Tre...

Повеќе

Тања Илиевска

Да се биде Еразмус студент е прекрасно чувство. Воедно претставува и незаборавно искуство...

Повеќе

Фросина Герасимова

Драго ми е што аплицирав за Еразмус+. Да се биде Еразмус+ студент е едно прекрасно и незаборавно искуство...

Повеќе

Моника Антова

Како студент на Филолошкиот факултет, при универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип, имав можност да бидам дел од Еразмус+ програмата...

Повеќе

Андреа Ристовска

Како личност која сака да патува и да истражува, да ги запознава различните култури и јазици...

Повеќе

Ангела Димитриоска

Моето Еразмус искуство беше во Осијек, Хрватска, каде поминав 6 месеци на факултетот за Медицински науки...

Повеќе

Ивана Рамбабова

Мојата мобилност од 6 месеци преку Еразмус + ја поминав студирајќи на факултетот за Медицински науки на Универзитетот “Comenius„ во Братислава...

Повеќе

Стефанија Ангелова

Да се биде Еразмус+ студент е едно прекрасно и незаборавно искуство. Имајќи ја можноста да студирам еден семестар на универзитетот во Грац...

Повеќе

Благица Џидрова

Моето Еразмус + искуство во период од шест месеци го стекнав на медицинскиот факултет на Универзитетот во Сассари...

Повеќе

Александар Давков

Како студент на Универзитетот “Гоце Делчев” – Штип имав можност да го доживеам најдоброто искуство и да поминам еден семестар во Португалија ...

Повеќе

Андреј Стоиловски

Драго ми е што аплицирав за Еразмус+. Тоа беше највредната одлука што некогаш ја имам донесено...

Повеќе

Драган Спасов

Како дипломиран доктор по дентална медицина - Стоматологија, приправничкиот стаж решив да го обавам во некоја од соседните земји...

Повеќе

Наталија Димитровска

Драги студенти, не пропуштајте ја оваа уникатна можност за авантура во животот...

Повеќе

Костадинка Стојанова

Најдобрите работи во животот најчесто не чекаат на излезната рампа од нашата комфор зона...

Повеќе

Симона Николовска

Јас сум 5та година студент по медицина. Еразмус никогаш не беше дел од мојот студиски план...

Повеќе

Љупка Рогожарска

Студент сум на Музичката академија при Универзитетот “Гоце Делчев” – Штип...

Повеќе

Стефанија Величковска

Уште од почетокот на моето студирање ори универзитетот „Гоце Делчев“ размислував за тоа да ја искористам можноста која ја нуди Еразмус+ програмата...

Повеќе

Сандра Адраманова

Ја искористив можноста за студирање во странство, стекнување нови пријателства, искуства и нова култура...

Повеќе

Дарио Стојановски

Како студент на факултетот за информатика, при Универзитет „Гоце Делчев“ - Штип имав можност да бидам дел од Еразмус+ програмата...

Повеќе

Сенад Ковачевиќ

Студент сум на Дентална медицина при Универзитетот " Гоце Делчев" - Штип...

Повеќе

Марина Николовска

Студирањето во странство е искуство кое ве менува, ве прави независни, ги потикнува сите ваши скриени потенцијали...

Повеќе

Божидар Миовски

Студент сум на факултетот за Дентална медицина и овој семестар го поминав во Јаш, Романија...

Повеќе

Јаким Доневски

Како студент по археологија постојано сакам да се надоградувам и воедно да соберам повеќе искуство...

Повеќе

Дарко Цебов

Преку Еразмус+ програмата за размена на студенти мојот осми семестар го завршив на Факултетот за електрично инженерство и компјутерски науки...

Повеќе

Милена Јованова

Мојата Еразмус + мобилност во Торино ( Италија) започна на 1 Февруари 2018, кога за првпат го посетив основното училиште...

Повеќе

Мите Симонов

Како студент на Факултетот за Медицински науки- Дентална Медицина , при универзитетот “ Гоце Делчев “ – Штип...

Повеќе

Милан Михајлов

Како студент на Стоматолошкиот факултет, при Универзитет "Гоце Делчев" Штип...

Повеќе

Мартин Панајотов

Еразмус е едно прекрасно искуство кое ми го промени животот во целост...

Повеќе

Благица Џидрова

Како студент на Факултетот за медицински науки при Универизитетот “Гоце Делчев”- Штип...

Повеќе

Кристина Митрова

По вторпат ја пишувам изјавата од моето второ Еразмус+ искуство овојпат на Универзитетот Павол Јозеф Шафарик- Кошице...

Повеќе

Ана Марија Петрова

Студирањето овој семестар во Словачка преку ERASMUS+ програмата ги исполни и надмина моите очекувања...

Повеќе

Златка Митевска

Студент сум на факултетот за Информатика, при Универзитетот Гоце Делчев во Штип...

Повеќе

Ивана Атанасова

Размената на Универзитетот во Љубљана беше моето прво искуство и можност за студирање надвор од Македонија...

Повеќе

Младен Мицевски

Поминав 4 прекрасни ЕРАЗМУС + месеци учејќи хотелска анимација директно од личности кои имаат долгогодишно искуство во оваа професија...

Повеќе

Симона Коцева

Живот во бои, исполнет со насмевки и дружби, запознав луѓе за кои имав чувство како цел живот да ги познавам...

Повеќе

Стефан Коцев

Мозаикот на студентските денови е олицетворение на колоритетот на животот...

Повеќе

Стефан Постолов

Како студент на Електротехничкиот факултет, при универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип, имав можност да бидам дел од Еразмус+...

Повеќе

Тања Димова

Како еразмус + студент одбрав да го поминам мојот летен семестар во Романија...

Повеќе

Васил Костадиновски

Моето Еразмус + искуство го стекнав на Универзитетот во Милано , 4 неверојатни и незаборавни месеци...

Повеќе

Исидора Ристовска

Ја користам оваа прилика за да ја негирам тезата "СТУДЕНТСКИОТ ЖИВОТ Е ЗДОДЕВЕН, МОНОТОН И ИСЦРПУВАЧКИ"...

Повеќе

Сашка Стефановска

Знаете ли дека психолозите всушност го препознаваат таканаречениот пост-еразмус-депрешн синдром+...

Повеќе

Светлана Настева

Шестиот семестар го поминав во Литванија, Утена на Utenos Kolegija, како еразмус+ студент ...

Повеќе

Стефанија Јовева

Како студент на Електротехничкиот факултет, при универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип, имав можност да бидам дел од Еразмус+...

Повеќе

Цветанка Стоилова

Навистина е тешко да се сумира во неколку реченици едно вакво искуство. Италија, земја на пица, паста, море, топли луѓе и многу повеќе...

Повеќе

Ѓорѓи Ефремов

Во четвртата година од студирањето станав дел од Еразмус програмата за пракса...

Повеќе

Бојана Трајчева

Студирањето е епоха на доофрмување и доразвивање на интелектот...

Повеќе

Цветанка Младеновска

Како студент на медицина постојано сакам да се надоградувам и да допринесувам во усовршување на практичниот дел...

Повеќе

Кристина Митрова

Како студент на стоматолошки факултет, при Универзитет” Гоце Делчев”-Штип, имав можност да бидам дел од Еразмус + програмата...

Повеќе

Ирена Антова

Mayo General Hospital е најголемата здравствена установа во Држава Мајо, Република Ирска. ...

Повеќе

Моника Спасова

Денови исполнети со смеа, нови активности, нови луѓе, нови спомени...

Повеќе

Our Location

Get in Touch