Јилдирај Тугај Тугтекин

Студент сум на Дентална Медицина при универзитетот ,,Гоце Делчев” во Штип. Мојот Ерасмус + престој го поминав во Италија поточно во севернот дел во едно градче наречено Варезе и тоа при универзитетот Имсубриа. Ова беше едно прекрсно искуство за мене така што најпрвин запознав пријатели од целиот свет, кои истите се дојдени преку истата Ерасмус+ програма. Исто така самиот факултет по дентална медицина беше одлично опремен и имав одличен пристап да дознаам новини во работата со стоматологијата, како и да работам со нивните техники кои ги совладав на пациенти.

Ова беше едно прекрасно искуство кое ќе го паметам вел живот. Ми остави толку многу голем впечаток што и препорачувам и ги охрабрувам сите студенти да го искористат својот Ерасмус и да бидат дел од ова големо семејство.

Our Location

Get in Touch